Muike Mutsaers Wisselende beelden

Visie

Zijnsoriëntatie biedt je de mogelijkheid om te leren leven als een vrij, geïnspireerd en levenslustig mens. Het is bedoeld voor mensen die zich graag verder willen ontwikkelen op het gebied van relatie, werk, spiritualiteit en vrije tijd.
Stagnatie in je leven is soms de reden om te starten met begeleiding of training.
Zin in verdieping en het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden kan ook een reden zijn om op pad te gaan en aan te kloppen.

Zijnsoriëntatie helpt mensen om hun leven wezenlijk te verdiepen en te verrijken. Het is geen psychotherapie en ook geen klassiek spiritueel pad. Het heeft wel elementen van beide in zich.
Je leert mediteren, je maakt contact met je wijsheidsgeest en brengt je energie tot stroming. Kortom: je leert om de bron van Rijkdom in jezelf te openen. Hierin lijkt het op een spiritueel pad. Daarnaast leer je ook de patronen van je gewoontezelf kennen. Je doet diepgaand zelfonderzoek. Het doel hiervan is om losser en vrijer te worden ten opzichte van je gewoontes. Hierin lijkt het enigszins op psychotherapie.
Door elementen van psychotherapie en klassieke spirituele beoefening bij elkaar te brengen ontstaat een integraal levenskunstpad”.
bron: school voor Zijnsoriëntatie

Dit gedachtegoed is ontwikkeld door Hans Knibbe en de staf van de school voor Zijnsoriëntatie en wordt sinds 1987 onderwezen en beoefend op deze school. Trainers en begeleiders werken door het hele land. Zij bieden trainingen en individuele begeleidingsmogelijkheden. Aan mensen, die willen kennismaken met deze levenskunst of die al langer beoefenen.

De bloei van de praktijken in het land en de school laat zien dat deze moderne en frisse aanpak menigeen aanspreekt.